sok
SWE NOR

VÅR HISTORIE

Snekkerverkstedet i Kungsäter som ble dørkonsernet Dooria

Dooria er en tradisjonsrik nordisk dørprodusent som ble etablert i Utvik, som Moelven Bruk i 1947. Selskapet endret senere navn til Fjordtre AS før navnet ble endret til Dooria i 2003 etter en periode med oppkjøp og sammenslåing. Selskapet er Nordens nest største dørleverandør med full bredde i sortimentet - fra klassede dører til håndlagede pryddører. Selskapet selger hovedsakelig sine produkter gjennom de store byggekjedene, samt direkte til større entreprenører, husprodusenter, offentlig og private byggherrer. Siden august 2015 eies Dooria av JELD-WEN og inngår i JELD-WENs nordeuropeiske forretningsenhet.

Doorias historie startet allerede i 1908 da et lite snekkerverksted ble grunnlagt i naturskjønne Kungsäter i Halland, Sverige. Bedriften har naturligvis vokst siden den gang, men fortsetter å sette håndverk og god kvalitet først - en kombinasjon av tradisjonelt håndverk, ny teknikk og et moderne formspråk. Målet er å skape en dør som lever i nåtiden, men med tradisjonelle kvalitetskrav og materialer. Doorias mål er kort og godt å være den mest attraktive dørleverandøren i Norden.

Dooria tilbyr et komplett produktsortiment som dekker ulike behov innen design og funksjon: Innerdører, ytterdører og klassede dører.